Salata de paste cu ton

de miki_a in Salate, 4 Ian 2016 | 5402 vizualizari

 

O salata este binevenita oricand pe masa, mai ales cand doresti o mancare usoara, ieftina si fara efort! 

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe (1 galbena si 1 rosie);
  • 200 gr. paste melci (spiralati);
  • 160 gr ton (din conserva);
  • 50 gr. masline;
  • 50 gr. cascaval ras;
  • 100 gr. boabe de porumb (din conserva);
  • 3 oua fierte (tare);
  • 2 rosii mici;
  • patrunjel tocat marunt (pentru decor);
  • sare, piper, ulei, dupa gust.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de paste cu ton:

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa clocotita, usor sarata, timp de 8-10 minute pana ajung la consistenta al dente, dupa care le strecuram de apa; de regula se clatesc dar eu am sarit peste acest pas ca am vrut o salata calduta).

Separat, fierbem ouale (10-15 minute).

Cat timp fierb pastele, pregatim celelalte ingredinte si le amestecam intr-un vas: 

- tocam cepele marunt;

- adaugam tonul din conserva (daca e in suc propriu trebuie sa fie bine scurs, daca e in ulei il adaugam cu tot cu ulei);

- curatam maslinele de samburi;

- radem cascavalul (pe razatoarea fina);

- adaugam porumbul bine scurs.

Dupa ce am scurs bine pastele de apa le adaugam peste celelalte ingredinte.

Curatam ouale de coaja si le taiem dupa preferinta; la fel procedam si cu rosiile.

Ornam cu verdeata si condimentam dupa gust (cu sare, piper, ulei, doar daca este necesar).

Amestecam si servim.

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Eu am folosit 2 conserve mici de ton in ulei (40gr/ fiecare) dar puteti folosi una mare in ulei sau suc propriu (cea din urma, foarte bine scursa de apa).

2

Puteti folosi si alta varietate de paste.

3

Ouale le fierbeti dupa preferinta (moi, cleioase sau tari).

4

In salata mai puteti adauga ce ingrediente va plac (frunze de salata verde, legume crude sau fierte etc).

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de paste cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Merisor 1

04.01.2016, 18:03

Ce frumos ai ornat-o

miki_a 1

04.01.2016, 19:21

Multumesc Cristina!

miki_a 1

04.01.2016, 19:26

Meri, , multumesc! Se putea si mai bine, dar atat am putut face in graba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu ton